Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه استرالیایی «سیدنی مورنینگ هرالد» روز شنبه گزارش داد:   «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که تحقیقات مستقل برای کمک به برون رفت جهان از کووید – ۱۹، مهم و حیاتی است. 

وی افزود: همچنین برای تقویت سطح تدافعی‌مان در برابر بیماری‌های همه گیر در آینده، به تحقیقات مستقل و دقیق علمی در مورد منشا ویروس کرونا نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حمایت اتحادیه اروپا از انجام تحقیقات مستقل درمورد منشا ویروس کرونا می‌تواند خشم بیشتر حزب کمونیست چین را برانگیزد. درپی حمایت آمریکا و انگلیس از درخواست استرالیا درمورد انجام تحقیقات مستقل، پکن این تحقیقات را برخوردار از انگیزه سیاسی دانست. 

حمایت اتحادیه اروپا از درخواست استرالیا، احتمال تصویب انجام این تحقیقات در مجمع جهانی بهداشت در روز ۱۸ ماه می‌ (۲۹ اردیبهشت) را افزایش می‌دهد. 

چین طرح پیشنهادی استرالیا را با هدف قراردادن صادرات کانبرا به ارزش یک میلیارد دلار تلافی کرده و هشدار داده که دیگر بخش‌های کلیدی استرالیا نیز ممکن است درصورت تداوم موضع کرونایی این کشور، از طرف پکن نشانه گرفته شود. 

استرالیا انجام تحقیقات مستقل در مورد منشا ویروس کرونا را سازوکاری مهم برای هدایت جهان به سوی برون رفت از بحران کرونا درنظر گرفته است. 

 «اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا روز جمعه با اعلام اینکه کانبرا پای ارزش‌های خود در زمینه درخواست برای تحقیقات مستقل جهانی ایستاده است، گفت که این کشور در زمینه مناقشه تجاری با چین کار می‌کند. 

بورل نیز گفت که اتحادیه اروپا از چین می‌خواهد نقش کامل خود در پذیرش مسئولیت هایش را ایفا کند. وی چین را به سیاسی کردن بحران کرونا از طریق تبلیغ کمک‌های پزشکی‌اشبه کشورهای اروپایی متهم کرد و گفت: تغییرات در مناسبات اتحادیه اروپا – چین از زمان شیوع ویروس کرونا تشدید شده است. 

بورل با اشاره به اینکه ویروس کرونا، جهانی سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک را دوباره ترسیم می‌کند، یادآور شد که چین تغییر واقعا چشمگیری را مدیریت کرده که تبعات ژئوپلیتیکی در پی داشته است. 

وی گفت: از آنجا که دیپلماسی به بهترین وجه براساس اصولی مشخص پایه گذاری می‌شود، هدف اتحادیه اروپا – چین باید اعتماد، شفافیت و رابطه متقابل باشد. 

وی افزود: ما باید براساس ارزیابی واقع بینانه از اهداف راهبردی چین و منافع مشترک اتحادیه اروپا پیش رویم. 

 سخنگوی وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا نیز گفت: کانبرا از قطعنامه اتحادیه اروپا در مجمع جهانی بهداشت حمایت می‌کند. وی افزود: این قطعنامه، پیشنهاد بررسی و تحقیق مستقل برای پاسخ جهانی به کووید – ۱۹ را دربرمی‌گیرد. 

وی افزود: از طریق گفت و گو و رایزنی آزاد است که جامعه جهانی از این بیماری همه گیر درس می‌آموزد و موقعیت خود را برای پاسخگویی به شیوع ویروس در آینده بهتر می‌کند. 

چین به موجب ساختار سازمان ملل که به کشورهای عضو قدرت تام می‌دهد، می‌تواند به این طرح پیشنهادی رای منفی دهد و کشورهای دیگر را از واداشتن بازرسان مستقل به انجام تحقیق درمورد چین بازدارد. 

با این همه، به نظر می‌رسد مخالفت چین با تحقیق درمورد منشا شیوع کرونا کاهش یافته است به طوری «لیو شیائومینگ» سفیر چین در انگلیس روز جمعه گفت که پکن درنهایت به بازرسان بین المللی اجازه ورود به چین می‌دهد، اما این اتفاق اکنون روی نخواهد داد. 

 «تدروس آدهانوم» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز گفت که کشورهای سراسر جهان باید در عرصه جهانی با هم مشارکت جمعی داشته باشند. وی که به دلیل تمجید و تحسین از نحوه مدیریت کرونایی چین مورد انتقاد قرار گرفته، یادآور شد که این بیماری همه گیر از شکاف‌ها و نابرابری‌ها در سیستم‌های بهداشتی بهره برداری کرده است و امکان بازگشت به مشاغل به شیوه‌ای معمول وجود ندارد. 

 دبیرکل سازمان جهانی بهداشت افزود: تاریخ ما را قضاوت خواهد کرد نه تنها درمورد نحوه دوام آوردن ما از این بیماری همه گیر، بلکه درخوص درس‌هایی که فراگرفتیم و اقداماتی که به کار بستیم. 

براساس این گزارش، انتظار می‌رود استرالیا، آمریکا و نیوزیلند از درخواست پیوستن تایوان به سازمان جهانی بهداشت حمایت کنند. 

تایوان در سال ۲۰۱۶ از سوی چین از این سازمان اخراج شد. به رغم همجواری اقتصادی و جغرافیایی تایوان با چین، تنها ۴۴۰ مورد ابتلا به کرونا در تایوان تائید شده است. طرح مشارکت تایوان در مجمع جهانی بهداشت به عنوان عضو ناظر، از سوی ۱۳ کشور از جمله بلیز، گواتمالا و نیکاراگوئه مورد حمایت قرار گرفته و در سازمان جهانی بهداشت تنظیم شده است. قرار است این طرح در مجمع جهانی بهداشت به بحث گذاشته شود و البته پیش بینی می‌شود که با مخالفت چین روبه رو شود. 

برچسب‌ها ویروس کرونا استرالیا اتحادیه اروپا چین سازمان جهانی بهداشت تایوان پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا استرالیا اتحادیه اروپا چین سازمان جهانی بهداشت تایوان ویروس کرونا استرالیا اتحادیه اروپا چین سازمان جهانی بهداشت تایوان مجمع جهانی بهداشت سازمان جهانی بهداشت اتحادیه اروپا منشا ویروس کرونا تحقیقات مستقل انجام تحقیق مورد منشا همه گیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۶۸۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند

ایتنا - آیا شرکت آمریکایی متا در برخورد با تبلیغات سیاسی قوانین اروپا را زیر پا می‌گذارد؟ کمیسیون اتحادیه اروپا برای بررسی این موضوع روند رسیدگی حقوقی علیه کنسرن فیس‌بوک – اینستاگرام را گشوده است.
کمیسیون اتحادیه اروپا علیه کمپانی فیس‌بوک - اینستاگرام "متا" به ظن نقض قوانین اتحادیه اروپا روند رسیدگی حقوقی را آغاز کرده است. کمیسیون در بروکسل اعلام کرد که از جمله بررسی خواهد شد که آیا این شرکت آمریکایی در برخورد با تبلیغات سیاسی به قوانین اروپایی پایبند بوده است یا خیر.

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت که دستگاه اداری او ابزارهایی ایجاد کرده است تا از شهروندان اروپایی در برابر اطلاعات نادرست و دستکاری هدفمند توسط کشورهای ثالث حفاظت کند.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت: «هرگاه به نقض قوانین مشکوک باشیم، اقدام می‌کنیم. این امر در همه زمان‌ها صدق می‌کند، به ویژه در زمان انتخابات دموکراتیک.»

از جمله نقض‌های احتمالی قوانین این است که کنسرن "متا" در مقابله با گسترش تبلیغات گمراه‌کننده و کمپین‌های اطلاعات نادرست در سطح اتحادیه اروپا به قدر کافی اقدام نکرده است. علاوه بر این، کمیسیون گمان دارد که امکانات کاربران برای شکایت در مورد محتوای پلتفرم‌ها الزامات قانون اروپا را برآورده نمی‌کند. از سوی دیگر، کنسرن متا به پژوهشگران به قدر کافی امکان دسترسی به داده‌ها را نمی‌دهد.

طبق قانون جدید اتحادیه اروپا، پلتفرم‌هایی مانند فیس بوک، توییتر، گوگل و بسیاری دیگر باید سریع‌تر و شدیدتر از قبل علیه محتوای غیرقانونی مانند نفرت‌پراکنی و تحریک در آنلاین وارد عمل شوند. درغیراین صورت با جریمه‌های سنگین روبرو خواهند شد. "قانون خدمات دیجیتال" (DSA) باید تضمین کند که گزارش محتواهای غیرقانونی برای کاربران آسان‌تر می‌شود. در اصل، سرویس‌های بزرگی مانند فیس‌بوک و اینستاگرام باید مقررات بیشتری را نسبت به شبکه‌های کوچک رعایت کنند.

کمیسیون مدارک و شواهد جمع‌آوری می‌کند
کمیسیون اتحادیه اروپا تأکید کرد که گشایش روند تحقیق صرفاً شبهات را بررسی می‌کند و ارزیابی اولیه کمیسیون هنوز نتیجه نهایی را نشان نمی‌دهد. کمیسیون به جمع‌آوری شواهد، به عنوان مثال از طریق نظرسنجی، ادامه خواهد داد. علاوه بر این، کمیسیون اتحادیه اروپا بالقوه می‌تواند پیشنهادهای متا برای اصلاح خود را بپذیرد.

در ماه اکتبر سال گذشته، تیری برتون، کمیسر امور صنعت اتحادیه اروپا، به فیس‌بوک در مورد محتوای دستکاری شده بیش از حد در این پلتفرم در ارتباط با انتخابات هشدار داد. برتون نوشت که می‌خواهد فوراً در مورد جزئیات اقدامات فیس‌بوک برای جلوگیری از انتشار جعلیات، از جمله با توجه به انتخابات آتی در اتحادیه اروپا، مطلع شود. انتخابات پارلمان اروپا قرار است در تابستان سال جاری برگزار شود.

بسیاری در اتحادیه اروپا بر این باورند که روسیه در تلاش است تا بر انتخابات تأثیر بگذارد. بلژیک اخیراً اعلام کرد که داده‌های نهادهای مخفی اطلاعاتی نشان می‌دهد که تلاش‌هایی برای انتخاب هر چه بیشتر نمایندگان دوستدار روسیه در پارلمان اروپا وجود دارد.

هفته گذشته، بلژیک که ریاست شورای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، مکانیسم واکنش به بحران جامعه بین‌المللی (IPCR) را راه‌اندازی کرد که هدف آن امکان تبادل نظر نزدیک‌تر در مورد اقدامات جاری علیه اعمال نفوذ روسیه است.

در حال حاضر علیه پلتفرم آنلاین "تیک تاک" و سرویس پیام کوتاه اکس (توییتر سابق) روند رسیدگی در جریان است. "تیک تاک" تحت بررسی است که آیا این شرکت چینی با نسخه برنامه "تیک تاک لایت" سلامت روان کودکان زیر سن قانونی را به خطر می‌اندازد یا خیر.

به دنبال نشانه‌هایی از پست‌های غیرقانونی و گمراه‌کننده درباره حمله حماس به اسرائیل، فهرستی از سوالات به پیام‌رسان اکس (توییتر سابق) ارسال شد که ظاهراً این شرکت پاسخ قانع‌کننده‌ای به کمیسیون اتحادیه اروپا نداده است. روند بررسی علیه اکس در اواسط دسامبر آغاز شد.

دیگر خبرها

  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند